21 December 2012

When you have no choice

assalamualaikum,
heart theraphy - stay calm 

 

Dalam hidup ni, sedar tak banyak kali kita terpaksa buat keputusan. kadangkala keputusan tu kita terpaksa buat masa tu jugak. tapi ada juga kita diberi masa dan ruang yang secukupnya untuk kita buat keputusan. Berapa lama pun kita diberi masa untuk buat keputusan, take a deep breath. bertenang dulu. duduk and relax. percayalah, kau takkan dapat buat keputusan yang baik kalau hati tengah bercelaru. Tenangkan fikiran dan hati kau kemudian fikir baik buruknya.


◕ ‿ ◕ Bila kau tak tahu mana satu nak pilih
◕ ‿ ◕ Bila akal tak boleh lagi berfikir
◕ ‿ ◕ Bila hati tak mampu lagi bersuara
Dengarlah bisikan iman kerana bisikannya tak pernah berdusta
 
Buat la pilihan yang paling terbaik yang kau boleh pilih sebab aku pasti kau akan buat pilihan yang tepat. kadang-kadang kita kena jadi seseorang yang mementingkan diri sendiri. Kita dilahirkan untuk hidup dalam dunia kita, sebagai diri kita. Kenapa kita kena beri the whole kebahagiaan yang sepatutnya jadi milik kita sedangkan kita bersedih? No need!

Jalani hidup nie dengan tabah ye readers? Tuhan takkan uji kita dengan dugaan yang tak tertanggung oleh kita. aku tahu korang semuanya kuat. strong enough to face the future :) Jangan mengalah dan berbahagialah!

jadilah dewasa dalam setiap perkara yang dilakukan. Jangan cepat melatah dan sentiasalah tenang. milikilah sebuah hati yang tidak pernah membenci, sebuah senyuman yang tidak akan pudar dan sebuah kelembutan yang tidak pernah menyakiti :)

No comments: