27 July 2012

Different between Azwa and Stewart :P


assalamualaikum,




kenal perempuan nie? of corse la kenal. yang tak terkenal tu aku je--" aku pun tak berapa nak tahu apa kaitan perempuan nie dengan aku sampai melekat nama dia kat aku. haha. ini semua angkara Encik Trillo la panggil aku 'kristen kristen'. Yang bertambah peliknya bila Aby pun jangkit panggil aku kristen jugak. dia cakap muka aku ada iras dengan isteri vampire nie. tak logik langsung! haha.




huh, macam langit dengan dasar laut sungguh. muka dia matang, muka aku macam budak budak. gambar tahun lepas nie, tu yang tak ada jerawat tu. tembam adalah :p haha. aku tak edit mana pun cuma crop je. muka innocent je masa form 4. kalau nak banding dengan muka aku sekarang nie, jerawat banyak. apalahh--" papejela aku merapu malam malam nie. sekian. okay, bye ><

16 July 2012

She won't leave me :')

assalamualaikum,

sorry, yang untuk post "... now I realise the value of true friend' tu markah dia 46/50 buka 25/30. maaf atas kecuaian >< hehe. tapi dah betulkan dah. :) okay, teruskan membaca.




         Dalam banyak banyak sekolah yang aku pergi, SMK Engku Hussain la sekolah yang everytimes buat aku senyum setiap kali teringat. tak pernah sesaat pun kenangan dekat situ buat senyuman aku pudar. kadang-kadang aku terfikir, kenapa la aku sekolah kat situ sekejap je. tapi everything happen with a reason kan? tuhan maha mengetahui. aku terima. kenangan dengan cikgu, students, senior, junior, penjaga makmal, makcik kantin, auntie cleaner. semua great! alhamdullilah, aku rasa ayat nie sesuai la untuk sekolah nie dan penghuninya 'the more you give, the more you get back. that's how love work' :)

Sometimes you think you'll be fine by yourself'Cause a dream is a wish that you make all aloneIt's easy to feel like you don't need helpBut it's harder to walk on your own

You'll change inside when you realize

The world comes to life and everything's brightFrom beginning to end when you have a friend by your sideThat helps you to find the beauty you areWhen you open your heart and believe in the gift of a friendThe gift of a friend

Someone who knows when you're lost and you're scaredAnd they're through the highs and the lowsSomeone you can count on, someone who caresBeside you wherever you'll go

You'll change inside when you realize

The world comes to life and everything's rightFrom beginning to end when you have a friend by your sideThat helps you to find the beauty you areWhen you open your heart and believe in the gift of a friend

And when your hope crashes downShattering to the ground you, you feel all aloneWhen you don't know which way to goAnd there's no signs leading you home, you're not alone

The world comes to life and everything's brightFrom beginning to end when you have a friend by your sideThat helps you to find the beauty you areWhen you open your heart and believe inWhen you believe in, when you believe in the gift of a friend





      Hani Zalikha. korang mesti dah kenal kan siapa Hani Zalikha sebab aku keep on cerita pasal dia je kat blog and facebook. haha. nak buat macam mana. tak ada tempat lagi boleh aku cerita pasal dia panjang panjang. hm.. aku sempat kawan dengan dia setahun setengah je. dia nie ada twins, Hani Zalifah, tapi akak dia ada bff sendiri.nama bff akak dia, Farisya. diorang berkawan dari darjah 2 lagi so boleh kata diorang rapat gila lahh. pergi mana mana je mesti sama. kadang kadang, orang kata Farisya dengan Ifa kembar. kesian kan Ika? then, lepas aku datang. aku dengan Ika mula rapat. kitorang memang ada 'chemistry' yang utuh setiap kali bersama.


      Kitorang saling melengkapi one another even tak boleh selalu bersama sebab kelas kitorang tak sama. dia pun tak boleh stay selalu. kalau ada kerja berkaitan PRS je baru dia boleh stay. so, setiap masa yang ada, kitorang akan manfaatkan sebaiknya. macam waktu rehat, waktu datang sekolah, masa perhimpunan, masa balik. eh, masa balik tak >< hehe. kalau cuti pun, kitorang study sama sama kat rumah dia. Farisya, Hanis and Aiman pun study sama ^^





        Ika pernah kata yang aku la kawan dia yang paling suka berjiwang. erk? macam mana ye? aku bukan nak jiwang jiwang sangat nie. elehh, kau bukan laki aku pun nak jiwang jiwang :P cuma aku tak reti la nak express apa aku rasa. hentam jela jiwang pun. haha >< lagi satu perangai aku bila kenal ika nie, setiap kali pergi shopping, jumpa benda best je mesti nak kongsi dengan ika. aku suka belikan dia hadiah. memang, kawan tak boleh diukur dengan harta benda tapi untuk menunjukkan kita hargai seseorang yang datang dalam hidup kita, tak salah kan? ke kena tunggu birthday jugak?



       Kadang kadang aku fikir, kan best kalau farisya tu kembar ifa, kau kembar aku. boleh kau teman aku kat mana je aku pergi terutama terengganu yang banyak menguji nie. banyak kali wehh aku terfikir dan berharap yang aku boleh bawa kau datang sini. at least aku ada kekuatan yang tak perlu diragui. *start dah jiwang :P haha >< eh, aku suka la hobby kau yang satu tu. call aku setiap kali lepas topup. hehe. kau amal amalkan la ye? baik untuk kesihatan mental dan fizikal. ngee~ ^^ lastly, sedar tak, sebenarnya untuk mengenali siapa sahabat kita bukan pada siapa yang telah bersama kita paling lama. tapi, siapa yang setia bersama kita through high and low dan takkan tinggalkan kita. :)


To : Hani Zalikha,

Ika, lagu tu untuk kau. the gift of a friend. banyak lagi lagu untuk kau tapi next episode la eh? hehe. aku rindu gila kat kau. aku tahu kau akan selalu ada untuk aku walaupun kau tak ada depan mata aku. kau tahu, kawan sejati hanya hadir sekali je dalam hidup kita. jadi, pegang dia dan jangan lepaskan ;) you must know, you are the best thing that ever been my bestie <3



When I open my heart and believe in the gift of a friend :)
       

13 July 2012

... now I realise the value of true friend

assalamualaikum,

heyy, nak share english essay pulak ^^ cerita nie berdasarkan cerita sebenar tapi tak la 100% betul. 50% je. hee~ teacher bagi markah 46/50. so, sorry sebab tak sempurna. here we go!

 


       Daniel was my classmate that I had known since February 2012. At first, I did really know him until one day I got his phone number and texted him. I realise we had 'chemistry' because whenever we discussed some topics, we always agreed with each other's ideas. We found a great combination between us. Day by day, we became closer like twins. We shared our hobbies, favourite songs and stories together. I enjoyed this friendship everyday. He was the reason I smiled and he always gave me some strength.

      He was the best looking and the quitest boy in class. A special thing about him was he had such perfect smile. When he smiled, his eyes also smiled and was able to make other people calm and as happy as Lark with his smile.  He was also a kind boy and always made me feel safe everytime he was with me. His full name was none other than Muhammad Haziq Daniel bin Haziq Aiman.