07 August 2011

hujan

assalamualaikum,

dah lama tak guna nickname aku masa kat khir johari dulu . they call me 'miss hujan' semata-mata obsesi aku terhadap hujan . walaupun aku takut petir . hee~ aku main masa tak ada petir la . gila apa main masa ada petir , tak pasal pasal gone forever pulak aku . aku nak cerita , tapi cerita aku tak ada la gempak mana pun . tapi aku tetap nak share dengan dunia ! hehe . *menaip




kenangan : tingkatan 2

aku memandang ke arah sahabat disebelah kananku , dia macam dah mengantuk . aku senyum , toleh ke sebalah kiriku pula . zue sedang bermain dengan pensel tekannya . 'dah sah sah semua pakat tak nak belajar math ouh' bisikku . hujan diluar semakin lebat , nafsuku dari tadi memaksa maksa aku untuk ke luar kelas . 'please , for a second.' detiknya .

zue menarik tanganku . ' nak pergi mana ?' aku pandang muka zue dengan wajah penuh persoalan . " let have some fun!' ucapnya separuh menjerit . aku tersenyum . wee~ macam kau tau tau je apa yang bermain kat kotak fikiran aku nie . 'cikgu, nak pergi toilet.' cikgu syarifah mengangguk . mungkin kerana kesian melihat kebosanan di wajahku . *atau mungkin tidak .



lepas keluar dari kelas , aku dan zue terus berlari ke arah tangga yang tidak berbumbung . seronok ! macam baru keluar dari penjara kebosanan . then kitorang terus meneruskan langkah ke belakang makmal science 2 . ( atau mungkin 3 . arhh~ aku tak ingat la makmal berape ) sampai je ke belakang makmal , aku terus melompat lompat kegirangan . memijak mijak lopak air . dalam hati aku bersyukur sangat sangat sebab math waktu terakhir .

mula-mula zue hanya memandang gelagatku . tapi lama kelamaan dia pun ikut serta . aku genggam kedua-dua tangannya . kami berseronok . kemudian ustazah (err .. tak ingat nama) lalu . 'kamu nie azwa , tak habis habis main hujan . nanti basah baju tu.' aku senyum , kemudian memutuskan untuk masuk ke kelas kembali .




'kenapa baju kamu berdua basah?' tanya cikgu syarifah . aku memandang zue . 'maaf cikgu, saya terjatuh tadi.' kemudian kami duduk di tempat asal sebelum keluar kelas tadi . err.. kenapa dia kena menipu demi aku? soalan itu aku biarkan berlegar di ruang mindaku . tapi sekarang , aku dah dapat jawapan . because you're my best friend ever after . and i love you zuhaira aqilah !




dear zue : sorry , aku tak reti nak olah moment kita jadi lebih menarik . tapi aku suka sangat waktu tu . walaupun sejuk . hehe . kau simpan lagi tak rantai 'kita' tu ? aku simpan cuma aku tak pakai . surat surat kau semua aku simpan lagi . rindu sangat kat kau , dayana and ainor . hope korang tak lupakan aku . bestie love forever .

2 comments:

..~Zuhaira Aqilah~.. said...

hey, bebeh! miss to mess around with you! how can i forget you, silly! :D you're my bestfriend maa! i admit, i love those moment a lot!! we shared sad and happiness together. you're the only friend who really know me well enough, you know?! i cant find another friend like you! btw, i miss you nurul azwa! please ouh please, take a good care of yourself, okay? :D

i love you much, awa.. tengok sunrise masa pepagi, tengok moon masa memalam. :D

-ZUHAIRA AQILAH ZAINUDDIN-

mizz coklat said...
This comment has been removed by a blog administrator.